Natuurlijke geneeswijzen voor dieren

edelsteentherapie voor dieren
edelsteentherapie

Natuurlijke geneeswijzen voor dieren is een heel breed begrip. Het zijn alternatieve geneeswijzen, spirituele geneeswijzen en natuurlijke therapieën bij elkaar. En natuurlijk zijn er meerdere dierentolken, energetische dierentherapeuten, aroma dierentherapeuten, edelsteen dierentherapeuten, dieren homeopathen, kruiden diergeneeskundige en dieren sjamanen. Het is aan jou wie het beste voelt voor jouw dier. En waar jij het beste denkt mee te kunnen werken.

Hieronder heb ik kort samengevat hoe ik werk en met welke methoden.

Aromatherapie voor dieren

In de aromatherapie wordt met etherische oliën, wierook, massage olie (bij paarden te gebruiken) en parfums gewerkt. Etherische oliën zijn vluchtige oliën: De olie die een plant in zicht heeft en waar vele stoffen zich aan binden zoals geur. Wierook kunnen gedroogde kruiden, harsen en poeders zijn die je laat verwarmen op een kooltje bijv. De etherische oliën of gedroogde kruiden, harsen en poeders kun je in een basisolie verdunnen zodat je het lichaam ermee kunt masseren.

Aromatherapie gaat voornamelijk om de ‘aroma’ wat de naam al zegt. De aroma bevat ook de essentie van de gebruikte plant. Het kan dieren helpen in hun gedrag, gevoel en mindset. Tevens kun je sommige etherische oliën ook gebruiken als supplement. Over het algemeen gebruik ik aromatherapie om gedragsveranderingen te ondersteuningen bijv. na een healing van een getraumatiseerd diertje die op weg is naar heelwording. 

Bach Bloesem therapie voor dieren

Bach bloesems zijn essenties van bloesems opgeslagen in dauw of alcohol. Dokter Edward Bach was een arts die ondervond dat het lichaam alleen kan genezen als de geest in balans is met het lichaam. Daarom ging hij de natuur in, opzoek naar ‘iets’ wat de geest kon helpen en daarmee ook het lichaam. Zo kwam hij terug met 38 bloesems welke voor 38 karaktereigenschappen staan.

Bijv: iemand die geen nee kan zeggen en over zich heen laat lopen is niet in balans. Dit is tevens slecht voor het lichaam omdat dit persoon ook over zijn of haar lichamelijke grenzen heen gaat. De andere kant van deze karaktertrek is iemand die overal nee op zegt. Ook hierbij is het lichaam nadelig omdat ook gezonde keuzes worden afgewezen.

De Bach bloesem die hier het beste bij past, zal de gemoedstoestand helpen balanceren zodat de karaktereigenschap gebalanceerd wordt en het lichaam ook kan helen. Bij dieren werkt het een beetje anders omdat dieren niet zoveel met indoctrinatie en emoties te maken hebben. Ik stem mij daarom vooral af op de bloesem en of deze bij het dier past. Let op, ik heb niet gezegd dat dieren geen gevoelens hebben! Emoties zijn uitingen van gevoelens zoals huilen bij verdriet, lachen bij vreugde enzovoorts.

Edelsteentherapie voor dieren

Edelstenen en kristallen werken. Voor sommigen lijkt dat hocuspocus maar het is eigenlijk best simpel: Alles is energie: alles is opgebouwd uit atomen welke meer ruimte/energie bevatten dan vast materiaal. Jouw lichaamscellen, de lucht om je heen en edelstenen zijn opgebouwd uit atomen. Dus ook jij bent meer energie dan massa.

Zoals indianen en sjamanen bezieling zien in stenen, bomen en dieren zo zie, voel en communiceer ik ook met de bezieling van stenen. Ze werken op veel diepere lagen als alleen door de kleur en mineraalsamenstelling: Hun energie is eeuwenoud, ooit waren ze een mineraal. Deze cel is door druk, warmte of gewoon door tijd gaan groeien tot iets groots waar wij nu soms maar stukjes van hebben. Al deze stukjes hebben hun unieke werking. Net als jij van 2 mensen bent gemaakt, heb jij een unieke aura zoals edelstenen en planten dus ook hebben.

Ik werk graag met edelstenen vanwege hun wijsheid, de manier van werken, en omdat ze gewoon zo ontzettend mooi zijn! Ze helpen dieren te aarden, weer terug te gaan naar hun natuur, los te laten, enzovoorts.

Healing voor dieren

Healing is energiewerk, eerst stem ik mij af op de frequentie van het te behandelen dier. Daarna open ik mijzelf voor de universele en aardse energieën. En maak ik contact met mijn voorouderen die mij altijd helpen. Dan pas kan ik echt gaan beginnen.

In contact met het dier vraag ik naar de symptomen die de mensen aan mij doorgeven. Soms is daar een traumatische gebeurtenis aan gelinkt die zich bij een meridiaanlijn of chakra heeft genesteld. Ik ga alle chakra’s af die ik ken (16 stuks), de hoofdmeridianen, en auralagen. Vanuit het sjamanisme zoek ik de levensboom op. En help ik in de tijdlijnen zoals verleden, heden en toekomst. Dit heeft dus ook betrekking op vorige levens en de verbindingen die een dier heeft met mensen, dieren en plaatsen.

Zo’n healing gaat dus heel diep waardoor je bij sommige dieren op hetzelfde moment als de healing verschil merkt. Anderen doen er 2 weken over en soms zelfs 2 maanden voordat de échte resultaten duidelijk zichtbaar zijn. Dat is overigens zeer logisch: Wanneer de energie in balans is, komt daarna de geest en dan pas het lichaam en daarna pas de buitenwereld. Vanuit zo’n healing vertellen planten, tincturen of edelstenen mij vaak al hoe ze kunnen helpen door de band die ik al met ze heb opgebouwd.

Homeopathie voor dieren

Homeopathie wordt vaak verkeerd beoordeelt. Het is namelijk geen kruidengeneeskunde. Om maar te zwijgen over de 2 vormen: de klassieke en moderne homeopathie. Homeopathische middelen zijn moedertincturen die gepotentiëerd worden. Potentiëren betekent: krachtig maken. Zelf ben ik fan van de klassieke homeopathie: Ik gebruik maximaal 3 middelen, en maak zelf de potenties van het moedertinctuur.

De moderne homeopathie is meer een massaproductie. De potenties worden machinaal gemaakt zonder link naar de cliënt. En er kunnen wel 6 of meer homeopathische ingrediënten aan zo’n modern middel zijn toegevoegd omdat ze allemaal hetzelfde ‘kunnen’ bereiken.

Heel anders dus als de klassieke homeopathie die er vanuit gaat dat de plant of mineraal ook bij het karakter moet passen. Een belangrijk kenmerk wat in de moderne homeopathie helemaal niet eens meegenomen wordt. Zelf maak ik tegenwoordig ook mijn eigen moedertincturen zodat ik de plant echt leer kennen (sjamanisme). En omdat ik de helende krachten van water ken, gebruik ik ook deze lering in het maken van de potenties.

Kruidengeneeskunde voor dieren

Kruidengeneeskunde is dus heel anders dan homeopathie. Kruiden kun je gedroogd of vers gebruiken. Daarvan kun je bijvoorbeeld poeders of pasta’s maken. Maar ook tincturen, zalven, oliën, crèmes, thee, zwachtels, en capsules. Het ligt er maar net aan welk deel van welke kruid je nodig hebt en waarvoor.

Op de huid gebruik je natuurlijk makkelijker een zalf. Voor in het lichaam is een thee gemakkelijker. En ja voor dieren geldt precies hetzelfde! Maar ook kruidengeneeskunde kun je op 2 manieren gebruiken. De westerse en moderne kruidengeneeswijze gaat uit van een klacht en kiest dan een kruid die het symptoom verzacht. Bij wonden en andere acute klachten kan dit zeer goed werken. Maar als het chronisch is, ga ik liever op een sjamanistische en ouderwetse manier aan de slag: Wat zijn de klachten, wat is de oorzaak? Daar passen een paar kruiden bij. Waaruit ik dan wee de juiste kruid zoek welke het beste past bij het dier. Zoals ik ook e behandeling uitzoek die het makkelijkst toepasbaar is in de situatie.

Plantengeneeskunde voor dieren

Eigenlijk is dit hetzelfde als kruidengeneeskunde. Alleen gebruikt men met plantengeneeskunde niet alleen kruiden. Er worden ook: bomen, vetplanten, bloemen, bloesems, struiken, fruit, groenten en granen gebruikt.

Bijvoorbeeld: thee van schors, sap van Aloë Vera, olie van stokroos, vit. C van rozenbottel, gedroogde algen, enzovoorts. Ook hier werk ik op dezelfde wijze: wat zijnde klachten en wat is de oorzaak? Welke plant past het beste bij het te behandelen dier en bij de oorzaak? En hoe kan de behandeling het beste worden gedaan door de mens(en) van het dier? Hoe kunnen ze het makkelijk zelf toepassen?

Reading voor dieren

Of communiceren met dieren, dieren vertolken, praten met dieren, dieren lezen. Hoe je het ook noemen wilt, het gaat allemaal om telepathie. Een natuurlijke vorm van communicatie. Communicatie als overdracht van informatie. Deze informatie wordt middels frequentie overgebracht en ontvangen: telepathie. Elke gedachte die we hebben zendt namelijk energie uit in een bepaalde frequentie.

Het is net als frequenties die worden opgevangen door elektroden bij een slaaponderzoek. Zo kunnen doctoren tegenwoordig zien of je diep of licht slaapt. Maar ook of je leuk of niet leuk droomt. Tevens kan men zien of je blij bent iemand te zien al is het op een foto. Dan licht er een bepaald gebied van de hersenen op. En bij dieren is dit net zo!

De hersenen maken van die ontvangen frequenties beelden door onze herinneringen. Vanuit onze herinneringen kunnen we gevoelens herkennen. En zo kun je door middel van frequenties voelen, zien en met het brein beleven wat een dier doorgeeft.

Sjamanisme voor dieren

Zoals er meerder religies zijn, zijn er ook meerdere vormen van sjamanisme. Waarin veel overeenkomsten te vinden zijn, zoals: Het medicijnwiel en de sjamanenbuidel. Channeling van de onderwerelden en bovenwerelden. Channeling van spirituele helpers, enzovoorts. Kruiden, stenen (niet alleen edelstenen), en andere natuurlijke producten worden ook gebruikt voor heling. Een reading welke bewustzijn geeft waardoor je kunt groeien wordt ook gezien als healing.

Sjamanisme gaat verder dan welk andere manier van healing ik ook gezien heb. En ja er wordt vaak gezegd dat je pas een sjamaan bent als je door een sjamaan bent opgeleid. Toch denk ik daar anders over. Want als je geboren kunt worden met het cadeautje vanuit vorige levens om dieren te kunnen lezen. Kun je ook vanuit vorige levens bijvoorbeeld dingen weten, voelen over sjamanisme. Het is voor mij daarom een hele belangrijke oorsprong op dit moment net als Ancient Chinese Medicine.