Natuurlijke geneeswijzen voor dieren

edelsteentherapie voor dieren
edelsteentherapie

Aromatherapie voor dieren

In de aromatherapie werk ik met etherische oliën, wierook, massage olie (bij paarden te gebruiken) en parfums. Etherische oliën zijn vluchtige oliën, de olie die een plant in zicht heeft en waar vele stoffen zich aan binden. Wierook kunnen gedroogde kruiden, harsen en poeders zijn die je laat verbranden of verwarmd op een kooltje. De etherische oliën of gedroogde kruiden, harsen en poeders kun je in een basisolie verdunnen zodat je het lichaam ermee kunt masseren. Aromatherapie gaat dus voornamelijk om de ‘aroma’ maar ook om de essentie van de gebruikte plant. Het kan dieren helpen in hun gedrag, gevoel en mindset. Tevens kun je sommige etherische oliën ook gebruiken als supplement. Over het algemeen gebruik ik aromatherapie om gedragsveranderingen te ondersteuningen bijv. na een healing van een getraumatiseerd diertje die op weg is naar heelwording. 

Bach Bloesem therapie voor dieren

Bach bloesems zijn essenties van bloesems gevangen in dauw of alcohol. Dokter Edward Bach was een arts die ondervond dat het lichaam alleen kan genezen als de geest in balans is met het lichaam. Daarom ging hij de natuur in, opzoek naar ‘iets’ wat de geest kon helpen en daarmee ook het lichaam. Zo kwam hij terug met 38 bloesems welke voor 38 karaktereigenschappen staan. Bijv: iemand die geen nee kan zeggen en over zich heen laat lopen is niet in balans en dit is slecht voor het lichaam omdat dit persoon ook over lichamelijke grenzen heen gaat. De andere kant van deze karaktertrek is iemand die overal nee op zegt ook al zou het goed zijn voor deze persoon. Ook hierbij is het lichaam nadelig omdat ook gezonde keuzes worden afgewezen. De Bach bloesem die hier het beste bij past, zal de gemoedstoestand helpen balanceren zodat de karaktereigenschap gebalanceerd wordt en het lichaam ook kan helen. Bij dieren werkt het een beetje anders en ik stem mij dan vooral af op de bloesem en of deze bij het dier past, daar dieren wel gevoelens hebben maar niet dezelfde emoties als mensen.

Edelsteentherapie voor dieren

Edelstenen en kristallen werken omdat alles energie is: alles is opgebouwd uit atomen welke meer ruimte/energie bevatten dan vaste materiaal. Jouw lichaamscellen, de lucht om je heen en edelstenen zijn atomen, dus meer energie dan massa. En zoals indianen en sjamanen bezieling zien in stenen, bomen en dieren zo zie, voel en communiceer ik ook met de bezieling van stenen. Ze werken dus veel dieper door dan alleen door de kleur en mineraalsamenstelling: Hun energie is eeuwenoud, ooit waren ze een mineraal, een cel en deze is door druk, warmte of gewoon door tijd gaan groeien tot iets groots waar wij nu soms maar stukjes van hebben. En al deze stukjes hebben hun unieke werking. Net als jij van 2 mensen bent gemaakt, heb jij een unieke aura zoals edelstenen en planten dus ook hebben. Ik werk graag met edelstenen vanwege hun wijsheid, de manier van werken, en omdat ze gewoon zo ontzettend mooi zijn! Ze helpen dieren te aarden, weer terug te gaan naar hun natuur, los te laten, enzovoorts.

Healing voor dieren

Healing is energiewerk, eerst stem ik mij af op de frequentie van het te behandelen dier, open ik mijzelf voor de universele en aardse energieën, maak ik contact met mijn voorouderen die mij altijd helpen, voordat ik echt ga beginnen. In contact met het dier vraag ik naar de symptomen van de blokkades die de mensen aan mij doorgeven, en soms is daar een traumatische gebeurtenis aan gelinkt die zich bij een meridiaanlijn heeft genesteld of in een chakra zit. Ik ga alle chakra’s af die ik ken (16 stuks), de hoofdmeridianen, en auralagen. Vanuit het sjamanisme zoek ik nog de levensboom op, bekijk ik de 9 levels van het leven, en help waar ik kan ook in de tijdlijnen zoals verleden, heden en toekomst. Maar ook vanuit vorige levens en de verbindingen die een dier heeft met zijn of haar mensen, andere dieren en misschien ook plaatsen. Zo’n healing gaat dus heel diep en sommige dieren merk je op hetzelfde moment verschil, anderen doen er 2 weken over en soms zelfs 2 maanden voordat de échte resultaten duidelijk zichtbaar zijn. En dat is logisch: Wanneer de energie in balans is, komt daarna de geest en dan pas het lichaam en de buitenwereld. Vanuit zo’n healing vertellen planten, tincturen of edelstenen mij vaak al hoe ze kunnen helpen door de band die ik al met ze heb opgebouwd.

Homeopathie voor dieren

Homeopathie wordt vaak verkeerd beoordeelt, daarbij heb je ook nog eens 2 vormen: de klassieke en moderne homeopathie. Homeopathie is niet een tintuurtje of wat kruiden in een zalf, dat is kruidengeneeskunde. Homeopathie zijn moedertincturen die gepotentiëerd worden. Potentiëren betekent: krachtig maken. Dat doe je door bijv. een druppel van het moedertinctuur op 100 druppels water te vermengen en daarna te bekrachtigen, dit is de potentie D1. Zelf ben ik fan van de klassieke homeopathie: Ik gebruik maximaal 3 middelen, en maak zelf de potenties van het moedertinctuur. De moderne homeopathie is meer een massaproductie. De potenties worden machinaal gemaakt zonder link naar de cliënt. En er kunnen wel 6 of meer homeopathische ingrediënten aan zo’n modern middel zijn toegevoegd omdat ze allemaal hetzelfde ‘kunnen’ bereiken. Daarbij gaat de klassieke homeopathie er vanuit dat de plant of mineraal ook bij het karakter moet passen wat in de moderne homeopathie helemaal niet eens meegenomen wordt. Zelf maak ik tegenwoordig ook mijn eigen moedertincturen zodat ik de plant echt leer kennen (sjamanisme). En omdat ik de helende krachten van water ken, gebruik ik ook deze lering in het maken van de potenties.

Kruidengeneeskunde voor dieren

Kruidengeneeskunde is dus heel wat anders dan homeopathie. Kruiden kun je gedroogd of vers gebruiken. Daarvan kun je bijvoorbeeld poeders of pasta’s maken maar ook tincturen, zalven, olieën, crèmes, thee, zwachtels, en capsules. Het ligt er maar net aan wat voor een plant je nodig hebt, welk deel je van de plant nodig hebt en waarvoor. Op de huid gebruik je natuurlijk makkelijker een zalf. Voor in het lichaam is een thee gemakkelijker. En ja voor dieren geldt precies hetzelfde! Maar ook kruidengeneeskunde kun je op 2 manieren gebruiken. De westerse en moderne kruidengeneeswijze gaat uit van een klacht en kiest dan een kruid die het symptoom verzacht. Bij wonden en andere acute klachten kan dit zeer goed werken. Maar als het chronisch is, ga ik liever op een sjamanistische, oude manier aan de slag: Hetzelfde als bij de Bach bloesems en Homeopathie: past de kruid wel bij het dier? En vooral: waar komen de klachten vandaan?

Plantengeneeskunde voor dieren

Eigenlijk hetzelfde als kruidengeneeskunde alleen gebruik je dan meerdere soorten planten zoals ook bomen, vetplanten, bloemen en bloesems, struiken, fruit, groenten, granen en plantaardige supplementen als medicijn. Zoals thee van schors, de sap van Aloë Vera, stokroos, rozenbottel, rijst, algen, enzovoorts. Voor mij gaat het er weer om: wat is de klachten en hoe komt een dier hieraan? Welke plant past het beste bij het te behandelen dier en bij de oorzaak? En hoe kan de behandeling het beste worden gedaan door de mens(en) van het dier? Hoe kunnen ze het makkelijk zelf toepassen?

Reading voor dieren

Ofwel communiceren met dieren, dieren vertolken, praten met dieren, dieren lezen. Hoe je het ook noemen wilt het gaat allemaal om telepathie. Een meer natuurlijke vorm van communicatie. Waarin communicatie heel zwart/wit gezien: overdracht van informatie is. En deze informatie wordt middels frequentie overgebracht binnen telepathie. Elke gedachte die we hebben zenden namelijk energie uit in een bepaalde frequentie. Alles wat jij namelijk bedenkt komt doordat jouw hersenen bijvoorbeeld een geur en kleur bij elkaar knopen middels verbindingen van de hersencellen waarbij energie vrijkomt: lichtflits. Die verbindingen gaan namelijk ook zo snel. Het is misschien gemakkelijker om te bedenken dat men kan zien dat je roomt en of je fijn of goed droomt doordat jouw hersenen bepaalde frequenties uitstralen die dan weer opgevangen worden door elektroden. Zo kun je ook zien of je blij bent iemand te zien al is het op een foto, omdat een bepaald gebied van de hersenen oplicht. En bij dieren is dit net zo! Zo wordt mij vaker gevraagd: “Als je het zo zegt, lijkt het eigenlijk alsof je zegt dat iedereen dit kan?” En ja dat klopt! Alleen is het voor mensen dier hiervoor openstaan gemakkelijker. Zoals het ook voor beelddenkers, empathische mensen en gevoelsmensen gemakkelijker is. De hersenen maken van die ontvangen frequenties dan namelijk beelden en gevoelens van de informatie die jij zelf ooit hebt gezien of meegemaakt.

Sjamanisme voor dieren

Zoals er meerder religies zijn, meerdere stammen mensen, zijn er ook meerdere vormen van sjamanisme. Maar net als in alles zijn er veel overeenkomsten te vinden zoals een medicijnwiel, een sjamanenbuidel, channeling van de onderwerelden en bovenwerelden, channeling van spirituele helpers, enzovoorts. Kruiden, stenen (niet alleen edelstenen), en andere natuurlijke producten worden gebruikt voor heling. Een reading welke bewustzijn geeft waardoor je kunt groeien, dus ook ‘heel kunt worden’, wordt ook gezien als healing. Sjamanisme gaat verder dan welk andere manier van healing ik ook gezien heb. En ja er wordt vaak gezegd dat je pas een sjamaan bent als je door een sjamaan bent opgeleid, of stamhoofd bent, of iets in die trant. Maar zoals je ook geboren kunt worden met het cadeautje dieren te lezen, of handopleggingen te kunnen, kun je ook vanuit vorige levens bijvoorbeeld dingen weten, voelen over sjamanisme. Het is voor mij daarom een hele belangrijke oorsprong op dit moment net als Ancient Chinese Medicine.