Natuurlijk geneeskundig dierentherapeute Stephanie

Natuurlijke geneeswijzen hebben mijzelf ook al vaker geholpen waar de reguliere medicijnen mij niet konden helpen en soms nog zieker maakten. Voor mijn dieren, die in mijn beleving nog dichter bij de natuur staan als ik, vond ik natuurlijke geneeswijzen daarom ook aangewezen. Het klopte in mijn ogen veel beter. En zo ben ik ook door mijn enthousiasme en passie voor natuurlijke en alternatieve geneeswijzen deze gaan studeren. Nu mag ik mij met veel plezier een natuurlijk geneeskundig dierentherapeute noemen.

Natuurlijke geneeswijzen voor dieren worden vooral toegepast bij dieren met lichamelijke klachten. Voornamelijk dieren met chronische klachten vinden mijn praktijk om meer verlichting te vinden op een natuurlijke manier. Maar ook acute klachten welke al behandelt worden door een dierenarts kunnen worden bijgestaan door natuurgeneeskunde. Tevens is het voor mij ook veel voorkomend om te helpen bij klachten waar ook de dierenarts met de handen in het haar zit.

De natuur biedt zoveel ziektes maar ook vele genezende krachten zoals edelstenen, bloesems, kruiden, geuren en kleuren. Ik werk met aromatherapie, Bach bloesems, edelsteentherapie, klassieke homeopathie en kruiden. Waarom ik zo uitgebreid gestudeerd heb? Omdat elk dier uniek is en daarom zijn ook de klachten uniek. Het is voor mij heel belangrijk dat de behandeling past bij het dier en zijn of haar mens(en).

Hoe kunnen natuurlijke geneeswijzen voor dieren verlichting bieden bij chronische klachten?

Door het lichaam te ondersteunen op het zelfhelende vermogen door middel van homeopathie bijvoorbeeld. Of juist door jeuk weg te nemen middels een etherische olie. Om de energie weer te herstellen met behulp van edelstenen. Of door het lichaam lichtelijk te ontgiften met kruiden zodat het lichaam weer wat meer rust krijgt. Maar wat ook veel voorkomend is, is een natuurlijke aanpak van de omgeving. En daar bedoel ik mee; het ontzien van chemische middelen zoals sterke schoonmaakmiddelen. Maar ook het dieet aanpassen naar een meer natuurlijke voeding of juist een hele milde voedingspatroon voor hooggevoelige dieren.

Wat kunnen natuurlijke geneeswijzen voor dieren betekenen bij acute klachten?

Etherische oliën kunnen niet alleen rust van geest bieden, maar ook rust van huid en organen. Homeopathie is niet alleen voor chronische klachten maar kunnen ook pijn stillen bij acute klachten. Natuurlijke geneeswijzen zijn zeer goed toepasbaar bij dieren juist omdat dieren nog zo dicht bij de natuur staan.

Waarom men naar mij toe komt als de behandelende dierenarts er ook niet uitkomt?

Vaak ben ik de laatste persoon die men opzoekt. We willen allemaal onze dieren zo gelukkig mogelijk zien. Tegenwoordig zijn dieren ook geen huisdieren meer maar lid van het gezien, onze beste vrienden en maatjes voor het leven. Je kent jouw huisdier net zo goed als je jezelf kent, jij weet wanneer er iets mankeert. En wanneer je een beetje intuïtief bent, dan weet je ook vaak waar je moet zoeken. Soms weet je dat pas later, maar men wilt op een gegeven moment liever een natuurlijkere en mildere weg in gaan. En zo komt men bij mij uit.

Holisme

Mijn kijk is ook mede door mijn studies heel anders als die van een dierenarts. Ik heb een holistisch perspectief wat betekent dat ik niet alleen naar een pijnlijke poot kijk. Het lichaam is mijn inziens ook een duidelijk instrument wat communiceert wanneer er iets mis is. Het karakter van een dier, de omgeving, het verleden zijn allemaal belangrijke factoren. En zo kan het zijn dat een pollenallergie is ontstaan doordat het lichaam de zware metalen en chemische stoffen van bijvoorbeeld vaccinaties niet kon afdragen.

Dit was het geval bij mijn hondje. En nu heeft ze weer een stralende witte vacht zonder kale plekken, zonder korsten, zonder jeuk waardoor ze niet kon slapen. Een milde detox, het opbouwen van het immuunsysteem en het lichaam weer opnieuw en langzaam laten wennen aan pollen: Heeft haar goed gedaan. Terwijl corticosteroïden haar lever hadden kunnen aantasten, heb ik gekozen voor een natuurlijke aanpak waar ik heel gelukkig mee ben samen met mijn hondje.

Wil jij ook kiezen voor een meer natuurlijke weg voor jouw huisdier? Ik help jou en jouw dier(en) graag bij een natuurlijke aanpak voor klachten. Alle dieren zijn welkom, van konijn tot paard en van papegaai tot kat. Vraag hier een consult aan.

De natuurlijke en alternatieve geneeswijzen welke ik toepas:

Ook voeding kan soms een natuurlijke medicijn zijn. Zoals Hippocrates ooit zei:

“Let food be thy medicine and medicine thy food.”