Kruiden voor nieren van kat en hond

Zijn er kruiden voor nieren van kat en hond? Vorige zaterdag 7 april was het wereld gezondheidsdag. Ik was uitgenodigd door burgers van Diem om op hun welzijn en gezondheidsdag te komen staan. Ze wilden een diverse groep hebben en zo vonden ze mij: dieren zijn gezond voor mensen wat ook wetenschappelijk is bewezen: katten geven rust en heling door het spinnen. Honden geven rust door aanraking. Daarbij spiegelen dieren jouw gemoedstoestand. En het is goed om met meerdere soorten bacteriën in aanraking te komen. Dus de gezondheid voor dieren was ook iets waar zij aan dachten. Super gaaf! En daarom hadden ze mij ook uitgenodigd. Nu kreeg ik de vraag of er ook kruiden voor nieren van kat en hond zijn.

En jazeker zijn deze er! Nu ben ik niet zo heel erg dol op symptoom bestrijding, en een kruid zoeken bij een symptoom is hetzelfde als een pleister plakken. Het werkt wel, maar pakt de oorzaak niet aan. Toch is er een kruid, een plant en oliedruppels die ik graag met jou wil behandelen omdat ze gewoon goed werken. Wil je echt de oorzaak opzoeken en op de klassieke wijze jouw dier of dieren helpen bij nierproblemen en dergelijken? Dan is een kruidenconsult of homeopathisch consult geschikt.

Dan nu de kruid voor nieren bij kat en hond: Brandnetel

Brandnetel staat al eeuwen bekend om haar zuiverende werking. Zuivert bloed, lichaam en ook het energetisch lichaam. Nieren zijn ook organen die het bloed zuiveren en filteren van eiwitten, zouten en dergelijken. Vanuit het holistisch oogpunt en vanuit de regels waar klassieke homeopathie mee werkt, is dit de sleutel; “Het gelijke met het gelijke behandelen.” Brandnetel kan de nieren ondersteunen om het bloed te zuiveren. Uiteraard is voeding absoluut een must om naar te kijken! Echte voedingsstoffen, geen synthetische, en zo puur mogelijk is voor de nieren het beste. Dus niet bewerkt, niet nagemaakte vitamines, gewoon weg terug naar de natuur.

De plant voor nieren van hond en kat: Aloë Vera

Aloë Vera is zuiverend voor het hele lichaam, helpt het lichaam van binnen en buiten te herstellen. Het helpt het immuunsysteem omdat het de darmen helpt te helen. Je kunt deze plant zien als een zuiverende en immuunversterkende voedingssupplement. Voedingssupplement? Jazeker! De plant heeft namelijk ontzettend veel vitaminen en mineralen in zich. Het is een plant die zichzelf kan helen, ze wordt al eeuwen gebruikt door verschillende volkeren. Dus waarom wij niet?

Neem dan wel een goed merk waar geen anthraglycoside in zitten. Anthraglycosiden bevinden zich tussen de buitenkant van het blad en de gel van de Aloë Vera planten welke te weinig zonlicht krijgen en bewaterd worden. De gel van de plant is over het algemeen wel veilig om oraal bij dieren toe te dienen, maar vaak wordt de gel zo verwerkt om op de huid te smeren dat ook de gel niet meer toepasbaar is. En let op dat je geen Aloë Barbadenis gebruikt, deze planten lijken veel op elkaar, zijn ook echt familie maar de samenstelling is wel anders. Ik heb door een heel mooi netwerk Aloë Vera gevonden, wat elke batch wordt getest door een onafhankelijk labratorium. Waardoor we zeker weten dat deze gifstoffen er niet in zitten. De planten krijgen meer dan 80 uur per week zon en worden niet bewaterd. Mail of app me als je graag een gel of sap voor jouw hond of kat wilt hebben: info@lotusanimal.nl.

Olie voor de nieren van kat en hond: cannabidiol olie

Ook wel CBD olie genoemd, of cannabisolie. Alhoewel de cannabis plant ook THC bevat en in deze olie geen THC te vinden is welke je zogezegd ‘high’ kan maken. CBD is dus veilig in gebruik ook voor dieren. Het is een plant die, ondanks de slechte naam gelukkig weer in opkomst is, want ze is puur natuur zeer waardevol. Ze maakt rustig, verminderd pijn en helpt het immuunsysteem gigantisch. Voor de nieren is ze waardevol omdat het lichaam vele Cannabinoïde receptoren bevat zoals ook in de nieren. Om een heel ingewikkeld verhaal in deze blog te voorkomen: het helpt het lichaam globaal omdat het ook op hormonen zoals serotonine werkt. Welke een gelukzalig gevoel geeft. Studies hebben uitgewezen dat het ontstekingen in het lichaam helpt voorkomen en genezen. Et cetera. Dus waar de nieren tekort komen, kan CBD helpen deze tekortkomingen op te vangen.

Preventieve middelen

Wanneer je kiest om kruiden, planten of extracties van planten zoals thee, olie of tincturen te geven om preventief het lichaam te helpen. Kies 1 en houdt deze voor ongeveer 3 maanden aan, maar houdt dan ook weer een stop week of maand. Maar al te vaak hoor ik in mijn praktijk dat mensen hun dieren CBD olie, Aloë Vera, voedingssupplementen, ontgiftingskuren, vitaminen en nog meer toedienen om de gezondheid maar proberen te verhogen. Let op dat het lichaam moet wennen aan elk middel wat je geeft. Dat je op een gegeven moment niks meer kan toevoegen omdat je alles al geeft. Preventie is goed, maar let dan op de omgeving zoals:

  • Voeding. Wat voor jou werkt, werkt voor jouw dieren ook: back to nature. Alles wat gemaakt is voor jou, vol zit met toegevoegde vitaminen en mineralen die over het algemeen synthetisch zijn, enzovoorts zijn gewoonweg niet gezond. Natuurlijk kun je wel eens een magnetron maaltijd of een frietje eten. Maar niet elke dag. Waarom dan wel brokken geven aan dieren? Dat is hetzelfde als kant en klare voeding voor de mens.
  • Schoonmaakmiddelen, deze kunnen heel giftig zijn en wij mensen hebben over het algemeen een groter lichaam dus we breken de gifstoffen makkelijker af. Daarbij liggen we niet op vloeren en likken onze voeten niet af dus krijgen minder binnen.
  • Genoeg zonlicht en frisse lucht. Zonlicht via het raam op de vensterbank is heerlijk voor een kat maar geeft het lichaam te weinig kans om vitamine D3 en melatonine aan te maken. Daarbij is het inademen van frisse wind, zuurstof en alle andere stofjes in de lucht die de bomen uitademen om voor ons in te ademen net zo belangrijk. Tevens vermindert buiten zijn stress. Of je er nu in geloofd of niet, het helpt je los te laten, te aarden en op te laden. Waarom zou het anders zo belangrijk zijn voor mensen met depressie en burn-out om naar buiten te gaan? Zo belangrijk is het voor dieren ook.
  • Prevent stress. Stress is een grote oorzaker van vele klachten en ziektebeelden. Ook al heb jij stress en geef jij jouw huisdier alles om jouw stress niet door te geven… Je leeft bij elkaar. Dat betekent dat je zoals gezegd: “met de ander wordt besmet” of je het nu leuk vindt of niet. Zorg dus ook goed voor jezelf, want dan zorg je voor elkaar.

De natuurlijke geneeswijzen voor nieren van hond en kat, begint met een natuurlijk leven. Zoals ook voor de mens geldt.