Boodschap van de buizerd;

Wat een buizerd mij vertelde:

Ik fietste terug naar huis met de boodschappen. Ik was al in ons heerlijke woonplaatsje Heelweg; een boerenlandschap zonder buurtwinkel, snackbar, alleen maar mooie huizen en veel gras, bomen, zandpaden en gelukkig af en toe ook nog wat verharde wegen! 😉 En daar leerde ik de boodschap van de buizerd.

Opeens zag ik in mijn ooghoek een buizerd uit de boom vliegen en met gestrekte vleugels landen… “Wauw!” Dacht ik bij mijzelf. En ‘alsof’ hij mij kan horen 😛 zocht hij mij met zijn ogen op… Hij keek me recht aan.

“Wat nou wauw? Ik ben gewoon wie ik ben. Zo bijzonder is dat niet.”

Een beetje verbouwereerd vroeg ik hem wat hij hier nou eigenlijk mee wilde zeggen, ik voelde dat er iets achter zat. De manier waarop hij het zei had duidelijk iets te vertellen.

Zijn les aan mij wat ik graag wil delen met jou: “Niets is bijzonderder dan het gene wat je al kent.”

In liefde kon ik zijn boodschap aannemen, het is namelijk waar, hij had hartstikke gelijk!

Ik hoor sommigen al denken; “Betekent dat dan, dat niets meer bijzonder is? Dat je niet meer mag genieten wanneer een buizerd zo neerstrijkt?!”

Haha! Nee natuurlijk niet! Het betekent juist het tegenovergestelde. 🙂 Ook al ben je alles al gewend wat je ziet; bomen, gras, madeliefjes, ga zo maar door. Ze zijn allemaal stuk voor stuk even bijzonder net als die buizerd die voor mij ook heel bijzonder was. Het ligt er maar net aan waar jij je op focust.

Want als jij je net zo focust op de ‘gewone’ en ‘normale’ dingen zoals jij je focust wanneer jij vindt dat je iets bijzonders ziet, dan zal je zien alles bijzonder is. Dan zal je net als dat kleine meisje of jongetje wat je vroeger was, zien hoe magisch onze wereld is.

De buizerd als krachtdier

Over het algemeen staat de buizerd als krachtdier voor zicht, focus en jouw doelen najagen. Zoals hij zijn focus vasthoudt, en uit de lucht neervalt vol vertrouwen in zijn eigen kunnen om zijn doel na te jagen. Maar in dit geval gaf hij mij persoonlijk een ander inzicht waar ik enorm dankbaar voor ben. Zo mooi is communiceren met dieren.

Wil jij ook leren communiceren met dieren? Lees dan eens deze blog of doe gezellig mee met de challenge 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *