3 Simpele manieren om te leren communiceren met dieren

Wil jij leren communiceren met dieren? Er zijn meerdere manieren maar de gemakkelijkste zijn de volgende 3 manieren.

  • Intuïtief communiceren met dieren, door jouw buikgevoel te volgen.
  • Telepathisch communiceren met dieren, middels het derde oog.
  • Communiceren met dieren middels de hart tot hart verbinding; de band die je met elkaar hebt.

Het gaat dus voornamelijk om focus, energie en verbinding. Mocht je hier moeite mee hebben, doe dan tot 5 april gratis mee aan de challenge! Schrijf je hier in.

Intuïtief leren communiceren met dieren

Wellicht ben jij hooggevoelig, wat betekent dat jij een grotere belevingswereld hebt en een groot empathisch vermogen. Daardoor is het logisch dat dieren jou zeer na staan en dat je veel voor hen wilt doen. Omdat juist dieren het leven zoveel vrolijker, liefdevoller en meer in balans maakt.

Een hooggevoelig mens, voelt meer, ziet meer, en denkt over het algemeen dieper na. Zoals ook over de band met dieren en hoe het met hun gaat als persoonlijkheid. Je ziet de wereld waarin we allemaal leven, als 1 geheel en toch allemaal individualistisch. Je hebt dus een holistische kijk.

Dit voelen, zien en dieper denken maakt het voor jou mogelijk om sneller en makkelijker te leren hoe je kunt communiceren met dieren. Wat het vaak moeilijk maakt is het idee dat als iets niet tastbaar is, er ook niet zal zijn. Dit is slechts een oud denkbeeld, liefde zie je ook niet en is toch sterk aanwezig. Laat deze gedachten daarom ook het liefst voor wat ze zijn.

Wanneer je met dieren wilt communiceren op intuïtief niveau, is het zien en denken niet van belang. Want jouw gevoel, jouw buikgevoel (intuïtie) is jouw compas. De sluit jouw ogen, laat jouw voeten rusten op de grond en laat jouw handen open op jouw benen liggen als je zit. Zo kan alle informatie, oftewel energie, vrijelijk door jou heen stromen. Zodat het duidelijk en helder in jouw hersenen kan worden verwerkt.

Oefening intuïtief communiceren

Centreer jezelf door jezelf te aarden, jezelf af te schermen en in contact te brengen met de kosmos of de bron (voor de ene God, voor de ander Spirit). Zodat jouw energie open staat om te ontvangen maar niet alles kan overnemen wat niet van jou is. Zo kan je zelf ook geen eventuele energie meegeven wat niet voor jouw dier bestemd is. Dit is het fundament om zuiver te communiceren met dieren.

Pas nu ga je op zoek naar de energie van het dier waarmee jij wilt communiceren. Gebruik hierbij het beeldend vermogen van jouw geest. Herinner het hoofdje, de ogen, de oren, neus, vachtkleur en alle details die je herinnert. Mocht dit niet lukken, pak er dan gerust een foto bij.

Wanneer je voelt dat je verbinding hebt, en dit is dus dat buikgevoel, waarin jouw intuïtie vertelt dat je zover bent. Dan kun je het dier welke nu in het beeld van jouw geestesoog staat, wat betekent dat hij of zij nu verbonden is met jouw energie, vragen wat je wilt vragen. En laat de antwoorden komen zoals ze komen. Misschien zie je een blik of symbool, hoor je een woord, ‘weet’ of ‘voel’ je het antwoord.

Ga vooral op jouw gevoel af, en laat de gedachten dat je dit allemaal uit jouw duim zuigt los. Als je namelijk goed gaat invoelen op deze gedachten, zal je merken dat deze gedachten niet eens van jezelf zijn. Maar je zal ze ooit in jouw leven hebben meegekregen tijdens de opvoeding, school of werk. Blijf altijd bij jouw intentie, intuïtie en geestesoog.

Telepathisch leren communiceren met dieren

Telepathie is niets meer als een overdracht van trilling via het derde oog naar het andere derde oog. Het derde oog is hierbij een soort radiozender en ontvanger in een. Wat jij uitzendt kan een ander ontvangen wanneer deze de ontvanger op de juiste frequentie heeft staan en vice versa.

Oefening derde oog verbinding

Het is dus van belang de juiste frequentie te pakken. Daarvoor centreer je jezelf weer, en haal je het dier waar je mee wilt communiceren weer voor de geest. Of pak er een foto bij waarbij je de ogen kunt zien. Uiteraard kun je ook bij het dier in de buurt gaan zitten. Zo zit je sowieso in elkaars aura (de persoonlijke ruimte van mens en dier, het magnetisch veld waarin je anderen voelt). En dat betekent dat je al wat sneller op de juiste frequentie komt van elkaar.

Heb je moeite met het neerzetten van dit fundament? Vraag hier de gratis cheatsheet; Centreren aan. Deze stappen gebruik ik zelf ook elke keer als ik een consult begin.

Houdt de ogen gesloten zodat je je volledig kunt concentreren op het ontvangen en uitzenden. Voel het derde oog tussen jouw ogen. Eventueel leg je er een vinger op totdat en net zolang je jouw derde oog voelt als je jouw vinger weer weg haalt. Concentreer je dan op het derde oog van het dier.

Wees ervan bewust, door te voelen of gewoon door te weten, dat jullie nu een verbinding hebben gemaakt. Doordat je in elkaars ruimte zit, of omdat je je hebt afgestemd op het dier middels foto of gedachtebeeld. En door de focus op de derde ogen wat als het ware automatisch de energieën verbindt.

Je kunt nu alle vragen in jouw hoofd stellen. Als het betrekking heeft tot een persoon, situatie of iets dergelijks, en jij bent een beelddenker, visualiseer deze persoon of situatie dan ook. Zo maak je wat jij uitzendt helderder en duidelijker.

Wees je er nu van bewust dat dieren over het algemeen sneller zijn in deze communicatie omdat zij nog dichterbij hun natuur staan als jij en ik in deze maatschappij. Het is dus niet het dier waar je op moet wachten totdat hij of zij de vraag binnen krijgt. Het is vaak jouw eigen twijfel of het wel over gekomen is, waardoor je het gevoel van de verbinding weer kwijt raakt.

Dus laat los en laat door komen wat er wordt gegeven door het dier. Een beeld, een gevoel, een gedachte, een woord of zin, symbool of wat dan ook. Het maakt niet uit hoe je het doorkrijgt. Jouw hersenen verwerken de informatie op zo’n manier dat jij het moet kunnen begrijpen. Daarom hoort de ene de antwoorden, ziet de ander de antwoorden, en weer een ander voelt.

Hart tot hart communicatie met dieren

Ze zeggen wel eens dat het ’t moeilijkste om te leren communiceren met jouw eigen dieren. Maar eigenlijk is dat helemaal niet waar. Vaak is het juist zo, dat jij als waarschijnlijk hooggevoelig persoon, allang communiceert met jouw dier zonder dat je het door hebt. Je hoeft je dus enkel bewust te worden.

De band tussen mens en dier is hecht, dieren zijn geen hulpmiddelen meer voor huis en haard. Dieren zijn onze beste maatjes omdat ze onvoorwaardelijk lief hebben en geen (voor)oordelen hebben. Ze zijn deel van onze familie omdat ze voor ons zorgen en wij voor hun. Ze brengen vreugde, vriendschap, liefde, helpen je meer geaard te zijn en spiegelen zelfs jouw behoeften.

Deze band bevindt zich in jouw hart, en in speciale chakra (energiecentrum) in jouw dier. Deze speciale chakra zit net iets boven het borstbeen richting de schouders, dus wat meer het lichaam in. Tevens neem je deze band als ziel met je mee, soms ook naar andere levens. Zo bijzonder is deze band.

Oefening hart tot hart verbinding

Om middels deze band tussen jouw en jouw dier te leren communiceren, centreer je jezelf weer. Maak dan weer verbinding door jouw dier in te beelden, te herinneren, een foto erbij te pakken of in de buurt te gaan zitten. Focus dan op jouw hart en voel jouw liefde voor jouw dier. Helpt dit niet? Beantwoord dan de vragen waarom jij van jouw huisdier houdt en wat jullie band zo sterk maakt. Voel totdat het je raakt.

Richt jouw aandacht dan op het hart van jouw huisdier en voel ook de liefde van jouw dier voor jou. Werkt dit nog niet, beantwoord dan dezelfde vragen maar dan vanuit jouw dier. Op deze manier ben je bewust van de verbinding die er sowieso al is. En vanuit deze gemoedstoestand, kun je jouw vragen stellen. Laat weer alles binnen komen zoals het binnen komt.

Lukken de oefeningen niet? Doe dan eens deze meditatie, door het visualiseren en de begeleiding kun je veel blokkades ontlopen waardoor je als nog die verbinding bewust kunt doorkrijgen.

Ben je op deze blog terecht gekomen omdat je met vragen zit voor of over jouw dier(en)? En lukt het jou niet om zelf contact te leggen? Vraag hier dan makkelijk een consult aan. En hier kun je meer over mijn werk vinden als dierentolk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *